Vyhráli jsme atletiku!!!


Okresní kolo Poháru rozhlasu

Ve čtvrtek 9. 5. se dvě družstva naší školy účastnila okresního kola Poháru rozhlasu v atletice. Chlapecké a dívčí družstvo se sešlo za deštivého rána na frýdeckém stadionu TJ Slezanu. Žáci a žákyně nebojovali za sebe, ale reprezentovali školu, a jejich výsledky převedené do bodových tabulek se sčítaly.

Dívčí družstvo vedla atletka Nela Kolčářová, která se starala o to, aby se děvčata řádně a správně rozcvičila. Povzbuzovala kamarádky a děvčata si fandila v atletických disciplínách. Nela poté ve sprintu na 60m obsadila mezi mladšími žačkami celkové krásné druhé místo. V ostatních disciplínách se nám už ovšem příliš nedařilo a děvčata obsadila 8. místo z devíti.

Chlapci do závodů vletěli jako uragán. V každém rozběhu sprintu na 60m jsme buď vyhráli nebo skončili druzí. Celkově druhý byl náš atlet Jan Klimas, který měl stejný čas jako vítěz. Bylo to opravdu o prsa. Ve všech disciplínách kluci drželi "bednu" nebo alespoň první desítku. Ve velmi krásné štafetě s hladkými a bezchybnými předávkami jsme skončili o krok druzí. Honza Klimas skončil celkově druhý v běhu na 1000m, Adam Merta druhý ve skoku dalekém a Patrik Horvát zvítězil ve skoku do výšky. Sečteno, podtrženo. 51. ročník Poháru rozhlasu jsme náš okres válcovali a těšíme se na krajské finále.

Školu reprezentovali:

Kolčářová Nela, Pivoňková Denisa, Šochová Adriana, Pohánková Pavla, Pažičanová Eliška, Göttlicherová Markéta, Carbolová Nikola, Tobolová Nela, Petrová Dorota, Válková Gabriela

Klimas Jan, Horvát Patrik, Šimík Ondřej, Bakota Marek, Božoň Jaroslav, Merta Adam, Švub Richard, Koval Marek