​Přihláška ke kandidatuře za zákonné zástupce žáků


do voleb školské rady

Vážení rodiče, 

jelikož končí funkční období členů Školské rady, proběhne volba nových členů Školské rady za zákonné zástupce nezletilých žáků.

Podle § 167 a § 168 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), a v souladu s volebním řádem pro volbu členů školské rady je nutné zvolit dva členy školské rady za zákonné zástupce žáků.

Školská rada je orgán školy umožňující zákonným zástupcům žáků, pedagogickým pracovníkům školy a zřizovateli podílet se na správě školy. Kromě jiného se vyjadřuje ke školnímu vzdělávacímu programu, schvaluje výroční zprávu školy, školní řád, klasifikační řád, projednává návrhy rozpočtu a inspekční zprávy České školní inspekce (více § 167 a 168 zákona č. 561/2004 – školský zákon).

Školská rada má 6 členů. Zřizovatel školy jmenuje třetinu členů školské rady, třetinu členů volí zákonní zástupci žáků školy a třetinu členů volí pedagogičtí pracovníci školy.

Školská rada se schází zpravidla dvakrát během školního roku.

Z tohoto důvodu se na Vás obracíme s nabídkou stát se členem školské rady za zákonné zástupce žáků. Prosíme rodiče, kteří mají zájem kandidovat do školské rady za zákonné zástupce nezletilých žáků nebo chtějí navrhnout kandidáta, aby vyplnili formulář Nominace kandidáta pro volby do školské rady. Vyplněný formulář lze doručit osobně do kanceláře školy nebo zaslat na dresu předsedy volební komise radka.veselska@2zsfm.cz do 20. 5. 2021. Formulář je ke stažení v příloze a dostupný i na sekretariátě školy.

V případě zájmu o kandidaturu či jakýchkoli dotazů nás můžete kontaktovat na email: radka.veselska@2zsfm.cz (předmět: volby do školské rady).

Přípravu voleb zajišťuje ředitel, který jmenuje tříčlennou volební komisi a určuje termín voleb.

Volební komise:

  • Předseda volební komise: Mgr. Radka Veselská
  • Členové: Mgr. Eva Fukalová, Mgr. Radmila Veverková

Termín voleb: Volby se uskuteční v termínu 21. 6. 2021. Navrhovat kandidáty mohou zákonní zástupci nezletilých žáků do 20. 5. 2021. Volební komise zveřejní seznam kandidátů nejpozději 21. 6. 2021. Podmínkou pro zařazení kandidáta je jeho písemný souhlas.

Mgr. Knopp Barbora

ředitelka školy


Dokumenty