Dětský den v 9. A


se nám vyvedl

Prvního června se nedá prožít jinak než pořádnou oslavou Dne dětí. Je nakonec jedno, jestli nám je sedm nebo už jsme deváťáci. Na den "bez učení” slyší všechny věkové kategorie.

Náš den začal turnajem ve hře POP IT, která teď prostě letí. Někteří žáci s ní ještě neměli zkušenost, protože je spíše doménou mladších tříd, ale jednoduchá pravidla všichni velmi rychle ovládli, a soutěž mohla začít. Na bronzové příčce se z celého osazenstva naší třídy umístil Petr B., druhé místo inkasoval Honza Ř. a vítězkou klání se stala Nikol, ano, holka to všem natřela.

Další čas jsme strávili hádáním pantomimicky ztvárněných názvů pohádek, tentokrát proti sobě bojovalo družstvo Baklažáni a skupina s názvem Tak napůl. Baklažáni se velmi rychle ujali vedení, tým Tak napůl je však začal zanedlouho dotahovat, nakonec ale podlehl a vítězství opravdu brali Baklažáni.

Následovalo povídání v kruhu. Žáci si losovali otázky a měli na ně odpovídat. Někdo reagoval stručně, jiný vtipně a další pravdivě a od srdce. Ale co je hlavní, čas se nachýlil a přišla tolik očekáváná třešnička na dortu. Přivezli nám 10 krabic s pizzou a to teprve nastaly hody. Ve třídě se rozhostilo hrobové ticho, nikdo ani nedutal, náhodný kolemjdoucí by si mylně mohl myslet, že nám žáky někdo ukradl, ale ne, všichni jen způsobně seděli v lavicích a divoce přežvýkávali.

Byl to super Dětský den, na který jistě budeme dlouho vzpomínat…