Den Země


2. stupeň slaví různými výlety

Každoroční oslava Dne Země na Dvojce probíhá pro žáky oblíbenou možností vybrat si výlet či exurzi do míst, která je zajímají, kde se jim líbí. Letošní nabídka výletů byla opět velmi pestrá. Ve středu 25. dubna 2018 se celý druhý stupeň Dvojky rozutekl do blízkých i vzdálenějších míst našeho okolí. A že se ten den nejen díky skoro letnímu počasí povedl, posuďte sami.

Den Země v ZOO Lešná

Každoročně nejpočetnější výlet bývá do zoologické zahrady. V letošním roce jsme zvolili dalekou, však faunou a florou překrásnou ZOO v Lešné u Zlína. Cesta tam byla kvůli úpravám snad všech silnic a dálnic, po kterých jsme cestovali, nekonečná, avšak díky skvělému panu řidiči Hajdučkovi bezpečná a příjemná - moc děkujeme. Rozchod v ZOO každý využil po svém - zhlédnout co nejvíce zvířat, sníst co nejvíce dobrůtek, pochytit co nejvíce slunečních paprsků, co nejdále se vzdálit pedagogickému dozoru :-) Věříme, že se výlet všem zúčastněným líbil.

Den Země v úpravně vody

Na Den Země jsme se vydali, pouze v mužském osazení, do úpravny vody do Vyšních Lhot, abychom se dozvěděli také něco víc o vodě, kterou si doma pustíme z kohoutku. Chlapci byli naprosto skvělí, hodní a po cestě je zaměstnal i veliký chrobák. Krásnému jarnímu výletu přálo i počasí a celé dopoledne se moc povedlo.

Den Země v Marlence

Víte, jak Marlenka získala svůj název? Kdo a kdy založil tuto firmu? Kolik zaměstnanců měla na počátku a kolik jich má nyní? Jakých úspěchů dosáhla? Odpovědi na tyto otázky a řadu dalších jsme se dověděli díky poutavému výkladu a videoprojekce hned v úvodní části naší exkurze. Ochutnali jsme medové dorty, dortíky, rolády a kuličky vyrobené podle staroarménské rodinné receptury. Nakonec jsme zhlédli unikátní výrobní linku a samotnou výrobu ořechových kuliček.

Den Země ve Velkém svěgě techniky v Dolní oblasti Vítkovic - výukový program Linoryt

V rámci Dne Země jsme navštívili Velký svět techniky ve Vítkovicích, kde jsme vyzkoušeli grafickou techniku linoryt. Vlastní návrh obrazu jsme vyryli do lina, válečkem nanesli barvu a pomocí lisu vytiskli. Z expozic Velkého světa techniky nás velmi zaujalo animační a televizní studio.

Den Země v Tropicalu na Hukvaldech

Mezí další akci na Den Země patřila exkurze do Tropic Hukvaldy. Žáci zde viděli spoustu rostlin i nějaká ta zvířata. Například PUMU AMERICKOU, MLUVÍCÍ PAPOUŠKY. Po této prohlídce jsme se vydali na zříceninu hradu Hukvaldy a do místní obory, kde jsme viděli stádo daňků. Počasí nám vyšlo skvělé, všem se tato akce líbila.