Baška Spelling Bee 2018


Anglická soutěž

Letos v červnu se konal první ročník anglické soutěže Baška Spelling Bee. Ve středu 13. 6. se do Bašky sjeli vybraní žáci 4. a 5. ročníků základních škol, aby mezi sebou soutěžili, kdo lépe zvládá jazykovou disciplínu zvanou „spelling“ – hláskování.

Za Dvojku se nás vydali reprezentovat Adriana Gajdová a Daniel Tomis, oba žáci 5. B. Na úvod měli organizátoři připravenou zahřívací hru, ve které žáci plnili různá jazyková cvičení a aktivity soustředěné nejen na slovní zásobu a spelling, ale i na celkovou znalost anglického jazyka. V této, i když nesoutěžní hře, se naše Adriana umístila na 1. místě a předvedla tak své perfektní jazykové schopnosti.

Poté již následovala sama soutěž, ve které se utkalo 16 soutěžících, jejichž cílem bylo prokázat znalost slovní zásoby obsažené v učebnici Project 1, a to nejen ve správném porozumění, ale také v přesném vyhláskování daného slova. Naši reprezentanti se v přísně hodnocené vyřazovací soutěži umístili na krásném 6. – 9. místě (Daniel Tomis) a 3. místě (Adriana Gajdová). Gongratulations to both of you!