Úspěchy v Loutničce


obvodní kolo pěvecké soutěže

Dne 12. března se vydali nejlepší zpěváci z prvního stupně naší školy na obvodní kolo pěvecké soutěže Loutnička, které se konalo na 8. ZŠ v Místku. Ve 2. kategorii - žáci 2. a 3. tříd naší školu reprezentovaly žákyně Leona Šálovská 3. C, Eliška Adamovská 3. A a ve 3. kategorii - žáci 4. a 5. tříd byli nejlepší dva chlapci ze čtvrtých ročníků, Václav Vašenka 4. A a Matěj Mohyla 4. B.

Bohužel chlapcům se ve velké konkurenci nepodařilo uspět, ovšem jejich výkony byly výborné a paní učitelka, která chlapce doprovázela je na jejich výkony velmi pyšná. 

Úspěch můžeme slavit díky oběma dívkám z třetích ročníků. Eliška Adamovská se umístila na 3. místě. Celkovou vítězkou této kategorie se stala naše žákyně Leona Šálovská. Obě slečny si zazpívají na koncertě vítězů 26. března od 18:00, který bude probíhat na frýdeckém zámku v rytířském sále.

Následující den soutěž pokračovala, tentokrát však pro děti 4. kategorie, tedy pro žáky z druhého stupně.

Naše zpěvačky z 6. ročníku Rozárka Marie Veselá a Nela Slezáková se bohužel neumístily, ale přece jenom v této kategorii patřily mezi nejmladší zpěvačky. Věříme, že následující roky budou dívky úspěšnější.

Všem šesti reprezentantům patří veliká pochvala, protože se pilně připravovali a udělali dobré jméno naší škole.