Kuchtíci ze 7. A


Vaříme a ochutnáváme v ČSP

Druhé pololetí v předmětu Člověk a svět práce začalo přímo gastronomicky. 

Žáci 7. A vytvářeli Desatero pravidel slušného chování ve školní jídelně. Někdy by se zdálo, že někteří žáci nemají ani ponětí, jak se chovat při obědě, avšak naši sedmáci nás přesvědčili o tom, že teoretické znalosti ovládají zcela bezpečně. S některými nápady dokonce zaperlili. Pokud i nadále budou aktivní a přiloží-li ruku k dílu, jejich "pravidla" budou zdobit místo našeho každodenního společenského setkání, školní jídelnu Dvojky.

V dalších hodinách si vyhledávali recepty pomazánek, rozdělili se do skupin, kterým velel vybraný šéfkuchař, určil svým kuchtíkům, co kdo má přinést, a hodina vaření mohla začít. Žáci vyrobili vynikající česnekosýrovou, nivovou, rybičkovou a vajíčkovou pomazánku. Navzájem si je vyzkoušeli, připravili občerstvení i pro vyučující. Pochvalu dostali nejen za chutnou svačinku, ale také za aktivní přístup a za to, že si - byť pod dohledem - po sobě vše uklidili a že vládla po celou dobu veselá atmosféra.