Informace pro rodiče žáků 1. - 5. r.


o zahájení prezenčního vzdělávání

Vážení rodiče žáků 1. – 5. ročníku,

na základě vyjádření MŠMT ze dne 30. 4. 2020, jež je obsaženo v dokumentu Ochrana zdraví a provoz základních škol v období do konce školního roku 2019/2020, je rozhodnuto takto.

Dobrovolné prezenční vzdělávání pro Vaše děti začne 25. 5. 2020. Z toho důvodu je nutné, abyste o svém rozhodnutí, zda se Vaše dítě zúčastní výuky, předběžně informovali třídní učitelku, a to do pondělí 11. 5. 2020 (pokud Vás již třídní učitelka nekontaktovala).

O časovém rozvržení výuky, stravování, dalších podrobných informacích o vstupu do školy, vyzvedávání žáků a konkrétních hygienických a jiných opatřeních Vás budeme informovat v týdnu od 18. května 2020 (podle počtu přihlášených žáků) prostřednictvím bakaláře a webových stránek školy.

V případě, že se zákonný zástupce rozhodne pro prezenční vzdělávání žáka, předá žák v den zahájení výuky u vstupu do školy podepsané písemné čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění. (Dokument je ke stažení v příloze níže). Bez něj nebude žákovi účast ve škole umožněna.

Základní informace:

  • Závazné přihlášení dítěte k prezenčnímu vzdělávání je do 18. 5. 2020 (zákonní zástupci budou kontaktováni školou), po pozdějším datu nebude možno dítě do výuky zařadit.
  • Složení školních skupin bude po nejvýše 15 žácích se dvěma přidělenými pedagogickými pracovníky.
  • Skupiny budou stanoveny předem a budou neměnné. Doporučujeme, aby zákonní zástupci zvážili rizikové faktory:

-chronické onemocnění plic (včetně středně závažného a závažného astma bronchiale)

-onemocnění srdce, velkých cév, hypertenze

-poruchy imunitního systému

-těžká obezita

-diabetes mellitus

-chronické onemocnění ledvin

-onemocnění jater

-společné soužití s osobou s výše uvedenými rizikovými faktory

  • Předpokládané rozvržení dne bude rozděleno na dopolední výuku a odpolední volnější aktivity pod dohledem pro zaměstnané rodiče s možností až do 16h. Ranní družina nebude poskytována.
  • Škola povede evidenci o docházce žáků do školy.
  • Každý žák bude mít na den s sebou minimálně 2 roušky a sáček na jejich uložení.
  • Podle počtu přihlášených žáků bude upřesněna forma školního stravování (po 18. 5. 2020)
  • Žák je povinen dodržovat stanovená hygienická pravidla, jejich opakované nedodržování po prokazatelném upozornění zákonného zástupce žáka je důvodem k nevpuštění žáka do školy, resp. k vyřazení žáka ze skupiny.

Odkaz na metodiku MŠMT k Ochraně zdraví a provoz základních škol v období do konce školního roku 2019/2020 ZDE.


Dokumenty