Výstava FM Salon


Deváťáci za kulturou

V letošním roce to je již 30. ročník přehlídky amatérských i profesionálních výtvarníků našeho regionu, který se podařilo připravit i během složitých pandemických podmínek ve výstavních sálech frýdeckého zámku.

Naši žáci na výstavu FM Salon v minulých letech chodívali, a proto se i letos našim deváťákům dostalo této výsady a část prosluněného podzimního odpoledne strávili zde. Výtvarníci V-klubu vystavovali v několika velkých sálech tradiční malby olejem, akvarelem či akrylem, k vidění byly kresby i fotografické obrazy, plastiky a též méně známá technika smaltu. Častokrát výtvarníci zobrazovali realitu okolo sebe, nechyběla ani díla abstraktní.

Bylo velmi potěšitelné, že některé z žáků výstava natolik zaujala, že si ji procházeli znova a znova, aby se ještě jednou podívali na obraz, který by rádi měli třeba právě na zdi svého pokoje.

A všichni ostatní žáci alespoň vědí, že výtvarné umění nevytvářejí jen profesionálové, že se může stát celoživotním koníčkem každého, kdo rád tvoří. A dokonce může své práce v rámci takových přehlídek i vystavovat. A to je výzva!