Na výstavě Jiné světy – Galerie 22 v ZUŠ


6. a 7. ročníky

V prostorách Základní umělecké školy v Místku po dvou letech opět připravili a pro veřejnost otevřeli výstavu prací žáků, kteří se zde po odpoledních vzdělávají v různých oblastech výtvarného umění, kreslí, malují, modelují, animují, fotí, vytvářejí videoprojekce na budovy… Jsou tvořiví. Svět kolem sebe vnímají mnoha různými pohledy a snaží se hledat stále nové.

Naši šesťáci a sedmáci se v hodinách výtvarné výchovy zašli na výstavu podívat. Mohli se v několika místnostech školy přesvědčit, co se dá vytvořit třeba jen pomocí měkké tužky, jen z kusu hlíny, ze zbylého kartonu, jak může být svět barevný pomocí temper a pastelů a co všechno se dá oživit v animovaných filmečcích. Výstavou je provedly zdejší paní učitelky a také žáci, kteří názorně předvedli, jak animovat jednoduché tvary a věci.

Některé žáky to zaujalo natolik, že se zajímali i o to, jak se zde začít vzdělávat. Dostali informační letáček o tom, že přijímačky pro nové žáky se uskuteční právě příští týden, a to 7. a 8. 6. Do školy se mohou hlásit děti od 6 let, ale i dospělí.

Škola také připravuje žáky i k přijímačkám na střední školy uměleckého směru, což by mohla být důležitá informace pro naše osmáky.