Školní výlety


2. stupeň

9. B

Školní rok se rychle blíží ke svému konci, a tak jsme vyrazili na dvoudenní výlet užít si ještě poslední společně strávené chvíle. Dá se říct, že nejen obloha, ale i celý náš pobyt ve Valašské Bystřici byl zalitý sluncem. Stihli jsme toho opravdu mnoho. Dosyta jsme se vyřádili v bazénu, trochu si zasportovali, opekli si špekáčky a s kytarou si zazpívali u ohně. Dost jsme se pobavili vzpomínáním na téměř zapomenuté školní historky. Prostě jsme si užili spoustu zábavy. Myslím, že to bylo fajn zakončení naší společné devítileté cesty.

6. A

Aktivní a odvážní kluci a holky z 6. A se ve čtvrtek 23. června vypravili vlakem na Ostravici a po půlhodinové procházce se dostali do lanového bludiště Opičárna. Tam se jich záhy ujala dvojice instruktorů, vysvětlila vše potřebné pro to, aby se všichni po krátkém nácviku mohli vydat nejprve po žebříku na první lavičku pod koruny stromů a odtud po lanech, visutých lavičkách a žebřících na několik možných cest. Jednoduchých i obtížnějších. Každý musel překonat nějaký ten strach, každý si musel během lezení vybavit důležité pokyny instruktorů. Všichni se nakonec po delším lanovém sjezdu ocitli zase na zemi, živi a zdrávi. Po zahnání žízně a hladu jsme sešli opět dolů do vesnice, a protože jsme měli do odjezdu vlaku čas, osvěžili jsme se zmrzlinou a navštívili jsme místní „Ráj dřevěných soch“. Kdybychom nemuseli půl hodiny čekat na navazující vlak ve Frýdlantu, který nám ujel doslova před nosem, nebylo by si na co stěžovat. Krásné letní počasí výletníkům naznačovalo, že prázdniny už opravdu klepou na dveře!

6. C

V pondělí 20. 6. 2022 se naše třída vydala na náročný výstup na Lysou horu. Vlakem jsme dojeli do Ostravice a odtud pak za velkého vedra vyšli na nejvyšší vrchol krásných Moravskoslezských Beskyd. Cesta byla dlouhá a odměna v podobě občerstvení a krásných výhledů zasloužená.

Na zpáteční cestě nás sice zastihl déšť a také zpoždění vlaku, ale i tak se nám výlet velmi líbil a už teď plánujeme, kam vyjedeme příští školní rok.

7. A

Jen těžko se budou hledat slova pro dnešní úžasný výlet, který byl podpořen nejen nádherným počasím, ale i skvělou atmosférou naší “prima party” ze 7. A. Jízda autobusem byla v těchto vedrech sice úkolem pro odvážné, ale stín a potřebný chládek nám poskytla cesta lesem na Bílý kříž. Žáci mně a paní asistentce ukázali, že pro ně svižné tempo není vůbec žádný problém, a tak jsme stihli dojít na vrchol v rekordním čase. Nejvíce se však děti těšily na zpáteční cestu, protože nás čekala ještě rozlučková party ve Skalici. Většina rovnou naskákala do bazénu, kde si užívali exotickou jízdu na želvě nebo volejbal s nafukovacím míčem a především pohody. Část zvolila raději zábavu, kterou jim nabízela zahrada; ať už blbnutí v trampošce, střelbu z luku nebo relax v houpací síti. Po obědě jsme si připili; na ty dva krásné roky, které jsme spolu mohli strávit a během kterých jsme si mezi sebou vytvořili opravdu pevné pouto. Říká se, že radost ze života spočívá vždy v našich vzpomínkách. Budu se tedy radovat dlouho. ,,Díky moji nejmilejší!” 

Vaše třídní

9. A

Ve dnech 16. a 17. června se 9. A vydala na poslední společný výlet, horskou chatu Skalka v Mostech u Jablunkova. Po náročném fyzickém výšlapu nás čekalo příjemné překvapení v podobě nádherného okolí a panoramatu, sportovního zázemí a pěkného ubytování. Absolvovali jsme také procházku po okolí v dešti a pláštěnkách. Po částečně probdělé noci následovala tečka na závěr - jízda na bobové dráze, kterou si všichni žáci patřičně užili. Po dvou náročných, ale příjemně prožitých dnech jsme se všichni vraceli unaveni, nezraněni a hlavně spokojeni domů. Ještě pár dní a hurá do světa!

8. B

Ve středu 15. 6. vyrazili osmáci na Žermanickou přehradu. Tady je čekalo sportovní dopoledne, kdy poměřili své síly v minigolfu a kopané. Nechyběla ani svačinka a nanuk. Turnaj v minigolfu po velkém boji vyhráli Dominik a Pepa, ale doprovázející učitelé se nenechali zahanbit a prohráli s nimi jen o dva body. 

7. B

V pátek 10. 6. čekal 7. B velký souboj. V Ostravě, v laser centru Hornik, se žáci pustili do laser arény vybaveni speciální vestou a laserovou pistolí. Po dvou hodinách, úplně propocení, ale spokojení, se všichni shodli, že nezůstane jen u jedné návštěvy, ale že se vydají bojovat minimálně ještě jednou.