Dětský den s třídní učitelkou


1. A

Dne 10. 6. žáci 1. A jeli s paní učitelkou na společnou oslavu ke Dni dětí na výlet do Paskova. Naší první zastávkou byla místní cukrárna, kde si děti nakoupily drobné mlsky. Prošli jsme si část města a ukázali si některé budovy jako např. sportovní víceúčelovou halu, ZŠ, zdravotní středisko a z povzdáli také zámek spolu se zámeckým parkem, kde zavítáme ve 2. ročníku. Cílem našeho výletu byl pobyt na zahrádce u paní učitelky. Když jsme došli na místo, dali jsme si svačinku.

Během našeho výletu byla s námi na zahradě také maminka paní učitelky, která s některými dětmi rozdělávala oheň a následně jej celou dobu udržovala. Pro děti byly připraveny různé aktivity např. pohybové hry, poznávání ovoce a zeleniny, hledání kamínků a pokladu.

Na oběd si každý výletník sám opekl špekáček. Potom, co jsme si naplnili bříška, následoval relax při hraní deskových her.

Během výletu nám po deštivých dnech přálo počasí, pláštěnky nakonec nebyly vůbec potřeba. Všichni žáci ze Šmoulíkova zaslouží obrovskou pochvalu za to, jak se na výletě chovali. Vše, co mělo, se nám vydařilo a nejen děti, ale také paní učitelka bude na tento den dlouho vzpomínat.