Hrnečku, vař!


2. A

Ve středu 22. února jsme my žáci z 2. A prožili celý den s pohádkou Hrnečku, vař. Na tento den si každý z nás přinesl svůj oblíbený hrneček z domu. Během povídání o pohádce jsme zjistili, že všichni takový hrneček chceme mít doma. Vyzkoušeli jsme si, jestli náhodou někdo z nás takový hrníček ve třídě nemá.

Rozdělili jsme se do skupin, ve kterých jsme pracovali celý den. Postupně jsme se střídali u stolečků s připravenými pracovními listy, pomůckami a potravinami.

U jednoho stolečku jsme se přesvědčili o tom, že každý hrníček dokáže být tak trochu kouzelný, stačí k tomu pouze ocet, kypřící prášek a jar. U dalšího stolečku jsme ve skupinkách upekli výbornou hrníčkovou buchtu, která ovoněla celou školu. Byla by veliká škoda neupéct takovou buchtu doma rodičům, proto jsme si u dalšího stolečku opsali recept.

Už jsme si mysleli, že se nebudeme učit, ale paní učitelka pro nás připravila u dalšího stolečku čtení básničky Hrnečku, vař! od Michala Černíka s pracovním listem. U posledního stolečku nás čekalo počítání. Počítali jsme nejen cenu surovin a porovnávali ceny v různých supermarketech, ale také jsme luštili matematickou šifru. V tajence byl pokřik, který nám sice nevyčaroval oblíbená jídla v hrnečku, ale vyčaroval nám úsměv na rtech.

Vaří, hrnek vaří a nám se tu daří.

Celý den jsme pracovali s nadšením a byli jsme jako vždy hodní. Celou dobu s námi ve třídě byla a pomáhala nám také s pečením paní učitelka Musová, které moc za to děkujeme.

Pochválila nás nejen paní učitelka, ale po ochutnání buchty také obě paní zástupkyně i paní ředitelka.