Den dětí


1. stupeň

1. a 2. ročník 

V pátek 2. 6. se naši prvňáci a druháci vydali na Olešnou, aby svůj svátek oslavili dováděním na velkém hřišti plném houpaček, klouzaček a dalších lákavých překážek. Aby na vše měly děti dostatek síly a energie, posilnily se svačinkami a poté už hurá na věc. Všichni se skvěle bavili, postupně zkoušeli vše, co je na hřišti lákalo, a čas utíkal jako voda. Na závěr programu si žáčci mohli zakoupit něco dobrého na zub, ale museli si nechat volné místo na zaslouženou odměnu – pizzu!

Po pěkném dopoledni a s plnými bříšky se celá parta vydala na cestu do školy, tentokrát však pěšky. Chválíme všechny děti za to, jak vše krásně zvládly a překonaly i mírnou únavu. Rodičům děkujeme za pomoc při dopravě dětí a výborné tematické perníčky. Byl to krásný den. 

3. a 4. ročník

Na letošní oslavu Dne dětí nám počasí opravdu přálo a pro děti z 3. a 4. tříd bylo připraveno sportovní dopoledne na školním hřišti. Pan učitel Marek Veselka, s drobnou pomocí ostatních učitelů, připravil spoustu zajímavých soutěží - krásných 22 stanovišť (opičí dráha, střelba na branku, vodní hrátky, puzzle, morseova šifra atd.). Každá soutěž byla s jiným zaměřením - pohyb, přesnost, logika, zručnost, spolupráce... Děti spolupracovaly ve 12 smíšených skupinách po 5. Každá skupina byla vítězem a zasloužila si sladkou odměnu.

Za pomoc a organizaci také patří velký dík třídě 9. B.

5. ročník

Žáci 5. ročníku se vydali na výlet na Prašivou. Vyrazili jsme vlakem do Dobratic, odkud nás čekala dlouhá cesta. Zpříjemnili jsme si ji povídáním a přestávkou na svačinu. Po zdolání vrcholu jsme zaplnili bufet, objednávali jsme si pití a výborné jídlo. Někomu stačila polévka, někdo si dal halušky, případně skvělé knedlíky. Děti řádily na prolézačce, kolotoči, hrály fotbal či karty.